Munkakör_megosztás elterjesztése Magyarországon

Munkakör-megosztás támogatása

A pályázat célja a vállalkozások munkaerő-utánpótlásának, a pótlás zökkenőmentes lebonyolításának támogatása, és a generációk közötti tudás-átadás és a pályakezdő álláskereső munkaerő beilleszkedésének segítése,

Ki igényelheti ezt a támogatást:

Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén székhellyel és Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező vállalkozás, amely az alábbi vállalkozási formák egyike szerint működik:

  • közkereseti társaság – GFO 116,
  • betéti társaság – GFO 117,
  • korlátolt felelősségű társaság – GFO 113
  • részvénytársaság – GFO 114
  • egyéni vállalkozó (GFO 231)
  • a külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepeiről és kereskedelmi képviseleteiről szóló 1997. évi CXXXII. törvény szerinti fióktelep (GFO 226).

1.A pályázó vállalkozás a pályázat beadásakor rendelkezik két lezárt üzleti évvel és

2.a két lezárt üzleti évben az üzemi (üzleti) tevékenység eredménye (egyéni vállalkozó esetében az egyéni vállalkozásból származó jövedelem) nem negatív,

3.a pályázat benyújtásának időpontjában napi 8 órás munkaviszonyban foglalkoztat, a pályázat után öregségi nyugdíjba vonuló munkavállalót,

4.a fenti munkáltató a projektmegvalósítás időtartamára az állami foglalkoztatási szerv által nyilvántartott pályakezdő álláskeresővel munkaszerződést köt napi 6 órás (vagy ennek megfelelő havi időbeosztású) foglalkoztatásra.

Pályázati tartalma:

A program keretében a pályakezdő álláskereső részmunkaidős, napi 6 órás (vagy ennek megfelelő havi időbeosztású) foglalkoztatására kerülne sor, melyhez a munkaadó támogatást kap a garantált bérminimum szintjéig.

A munkatapasztalat megszerzése érdekében a pályakezdőt egy idősebb, tapasztalt kolléga folyamatosan betanítja. A betanító idősebb munkavállaló munkaviszonya a korábbi teljes munkaidő helyett 6 órás (vagy ennek megfelelő havi időbeosztású) munkaidőre változik.

A kieső munkaidőre jutó bér, illetve nyugdíjjogosultság kompenzálására, illetve a mentorálás díjazására az idősebb munkavállaló havi 150 ezer forintban részesül.

A munkáltató többletköltségeit (pl: munkába járás) részben vagy egészben átvállalja a támogatásközvetítő OFA Nonprofit Kft., ennek kapcsán havi 50 ezer forint átalányköltséggel lehet számolni.

Foglalkoztatási kötelezettség

A támogatásban részesülő munkáltatónak a támogatási időszakot követően, felvett pályakezdőt a támogatás időtartamának felével megegyező időtartamban szükséges továbbfoglalkoztatnia a támogatással érintett munkavállalót.

 

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

Pályázatbeadási határidő:  2024.01.10 – 2024.június 30.

Támogatás időtartama, mértéke: maximum 1 év, 2025. október 31-ig kell befejezni.

Pályázat területi korlátozása: nincs, Magyarország egész területéről pályázható.

A támogatás összeg: maximum 444.500 Ft/hó (394.000,- Ft vagy 444.500,- Ft/ hó)

 

Figyelem! A tájékoztatás nem teljes körű, a palyazzokosan.hu csak a pályázatok legfontosabb részleteit adja közre.

 

Ezt mindenképpen nézd meg, ha fejleszteni akarod a vállalkozásodat! Add meg az elérhetőségedet és visszahívunk!